Salma Hayek greep net naast Trinity-rol in 'The Matrix' om bedenkelijke reden

Salma Hayek greep net naast Trinity-rol in 'The Matrix' om bedenkelijke reden

De actrice kan er nu om lachen.

Wel vaker komen er berichten voorbij dat acteurs een bepaalde rol hebben gemist in een uiteindelijk kaskraker. Zo weigerde Will Smith de hoofdrol als Neo in The Matrix om in Wild Wild West te spelen. Een verkeerde gok. Nu blijkt dat Salma Hayek een grote rol in [i]The Matrix misliep.

Hayek deed eind jaren 90 auditie voor de rol van Trinity. Tijdens de Red Table Talk van Facebook zei de actrice dat ze dichtbij de rol was, maar dat de laatste horde een te grote was.

Salma Hayek bleek te lui
"We zijn door veel hordes, screentests en veel audities gekomen," vertelde Hayek. "Ze hadden stuntcoördinatoren uit Azië en er was een fysieke test. Ik ben flexibel en wendbaar, maar ik ben lui. Ik ging nooit echt naar de sportschool, ze zeiden: 'Je moet rennen!' Toen vroeg ik, 'Waarheen?' Ik kon niet eens een keer een rondje door de kamer rennen. Daarna hebben ze me nooit meer gebeld."

Uiteindelijk ging de rol naar Carrie-Anne Moss die binnenkort terugkeert als Trinity in The Matrix 4. Hayek dook opvallend genoeg ook op in Wild Wild West, naast Will Smith.

Maar Hayek mag uiteraard niet klagen. Ze speelde daarna in meerdere grote films en binnenkort zien we haar in de grote Marvel-film Eternals.

NieuwsFilm

meest populair