Regisseurs maken ruzie over hun Ted Bundy-films

Regisseurs maken ruzie over hun Ted Bundy-films

Volgens Sealey is haar project dichter bij de waarheid dan die van Berlinger.

We hebben al de nodige Ted Bundy-projecten langs zien komen. Zo kwam er al een Netflix-serie uit over de seriemoordenaar genaamd Conversations with a Killer: The Ted Bundy Taps en de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile met Zac Efron als Bundy. Beiden projecten werden verzorgd door Joe Berlinger. Nu is er weer een nieuwe Bundy film, genaamd No Man of God, die volgens regisseuse Amber Sealey anders en beter is dan zijn voorgangers.

Sealey liet namelijk weten dat No Man of God, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Elijah Wood en Luke Kirby, zich onderscheidt van andere films over Ted Bundy omdat hij er niet in wordt verheerlijkt. Dat is bij Berlinger in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens hem haalt Sealey enkel en alleen uit naar zijn projecten om haar eigen film zo te promoten.

Mail
Berlinger stuurde Sealey dan ook een lang bericht op Instagram, waarin staat: ''Ik maak al dertig jaar non-fictiefilms over strafrecht. Ik heb veel tijd doorgebracht met echte slachtoffers en ik heb het opgenomen voor hun families''

''Het is dus heel kwetsend als een andere filmmaker mijn werk als verheerlijking afdoet. Ik stel namelijk altijd de slachtoffers centraal''. De regisseur voegt ook toe dat hij zichzelf geen schouderklopje wil geven maar het wel vervelend vindt dat zijn projecten met de grond gelijk worden gemaakt.

Reactie
Sealey, die Berlinger's bericht deelde op haar Instagram-pagina, liet ook zien wat zij reageerde. Zij nodigde Berlinger namelijk uit om de Tribeca-premiere van No Man of Gof bij te wonen om daar dan verder te kunnen praten.



In een ander bericht liet de regisseuse wel weten dat ze Berlinger's reactie vervelend vond: ''Ik had het gevoel dat hij me het zwijgen probeerde op te leggen en duidelijk probeerde te maken dat zijn films belangrijker waren dan de mijne ooit zouden kunnen zijn. Het voelt een beetje als mansplaining aan...''

NieuwsFilm

meest populair