'The Lord of the Rings': Waarom hebben de Hobbits zo weinig last van de One Ring?

'The Lord of the Rings': Waarom hebben de Hobbits zo weinig last van de One Ring?

De Hobbits leken bijna immuun voor het kwaadaardige sieraad.

In de The Lord of the Rings-franchise lijkt het erop dat de One Ring van Sauron weinig invloed heeft op de Hobbits. Hoe komt dat eigenlijk? Precies die vraag proberen we vandaag voor je te beantwoorden.

Frodo, Samwise, Merry en Pippin lijken meer dan gemiddeld bestand tegen de kwaadaardige ring van Sauron. Hoewel Frodo aan het einde van de trilogie het gevecht verloren lijkt te hebben, zien we wel dat de Hobbits vertrouwd kunnen worden met het sieraad. Waarom eigenlijk?

De verklaring
De belangrijkste reden hiervoor ligt in het karakter van de Hobbits en hoe zij in het leven staan. Hobbits houden van hun eenvoudige leventje, en zijn niet zo machtsbelust, zoeken geen roem en verlangen er ook niet naar om over anderen te heersen. Dat zijn precies de eigenschappen waar anderen wel last van hebben en die de Ring gebruikt.

Maar er zijn meer redenen waarom Hobbits niet zo makkelijk vallen voor de Ring.

Een belangrijk deel hiervan is het feit dat Hobbits geen onderdeel van de plannen van Sauron waren. Hij zag Hobbits als een minderwaardig ras. Alleen Gandalf zag hun potentieel, en gebruikte hen uiteindelijk om de Ring vernietigd te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair