Felle biedingsoorlog in Hollywood om 'The Broken Earth'

Felle biedingsoorlog in Hollywood om 'The Broken Earth'

De auteur van de boeken The Broken Earth krijgt 7 getallen voor de franchise.

Er vond een heuse biedingsoorlog plaats in Hollywood voor de rechten op de science fiction trilogie The Broken Earth. De boeken wonnen alledrie de Hugo Award voor het Beste Boek, waarmee schrijfster N.K. Jemisin de eerste persoon is die de prijs drie jaar op rij won én ze is de eerste persoon die won voor alle drie de boeken in een trilogie.

Naar het schijnt was er een felle strijd gaande tussen verschillende studio's om de rechten op de franchise in handen te krijgen. N.K. Jemisin is zelf betrokken bij de verfilming en krijgt een bedrag met zeven cijfers bijgeschreven op haar rekening voor de rechten. TriStar won de strijd.

Het verhaal
Het verhaal van The Broken Earth speelt zich af in een keiharde toekomst van de Aarde op een continent dat The Stillness heet. Daar vinden elk seizoen weer grote rampen plaats die de wereld en zijn bewoners flink op hun grondvesten doen schudden.

Mensen wonen in gemeenschappen en proberen weer op te bouwen. Belangrijk daarvoor zijn 'orogenes', individuen die ongelofelijke magische krachten krijgen uit reservoirs van de Aarde.

Zij worden vanaf hun kindertijd op brute wijze opgevoed voor die taak en dat door een orde genaamd The Guardians. De orogenes houden de wereld min of meer bij elkaar, maar worden slecht behandeld.

NieuwsFilm

meest populair