Mark Strong liep 007-villain rol mis 'door' Daniel Craig

Mark Strong liep 007-villain rol mis 'door' Daniel Craig

Een avondje stappen met James Bond liep uit de hand...

Mark Strong speelt een belangrijke rol in Disney's Cruella. Hij is de film momenteel dan ook flink aan het promoten. Tijdens een recent interview liet hij zich uit over een rol die hij niet wist te bemachtigen en nog enigszins spijt van heeft.

In de jaren negentig deed Strong auditie om een Bond-slechterik te spelen, toen 007 nog werd door Pierce Brosnan werd gespeeld. De dag voor de auditie was hij echter naar de kroeg, dus erg fris was hij niet.

Verhaal
Zo zegt Strong: ''De dag voordat ik auditie moest gaan doen, ben ik nog iets gaan drinken om te vieren dat ik mijn tekst had geleerd. Dit was misschien toch niets zo slim... Ik wilde gaan voor één enkel drankje maar werd uiteindelijk stomdronken en had de volgende dag dus een enorme kater.''

De acteur besloot toch zijn auditie te doen, maar bakte er niet veel van: ''Ik begon te spreken maar kon mijn tekst niet meer herinneren. Ik begon ook nog eens enorm te zweten. Ondanks het feit dat het een vreselijke ervaring was, heb ik er toch ook veel uit geleerd''.

Zondebok
Toch zegt Mark Strong dat hij de rol voor een groot deel misliep vanwege niemand minder dan Daniel Craig zelf, aangezien ze samen naar de kroeg gingen: ''Ironisch genoeg was de kerel met wie ik de avond ervoor stomdronken ben geworden Daniel Craig. Het is dus zijn schuld!''

NieuwsFilm

meest populair