James Bond-schrijver maakt zich enorm zorgen over de franchise na Amazon-overname

James Bond-schrijver maakt zich enorm zorgen over de franchise na Amazon-overname

John Logan vindt het maar niets dat Amazon straks voor de helft eigenaar van de franchise is.

John Logan schreef onder meer mee aan James Bond-films Spectre en Skyfall. Hij vindt het maar niets dat Amazon nu voor de helft eigenaar lijkt te worden van de franchise.

Logan schreef een essay voor The New York Times, waarin hij zijn ervaring met de franchise uitgebreid uit de doeken doet. De reden waarom het iconische personage de tand des tijds heeft doorstaan, ligt volgens Logan in de zorg en liefde van de Broccoli/Wilson-familie die is gaan zitten in het verzorgen van de franchise.

Geen gewone franchise
"Ik heb als schrijver meegewerkt aan Skyfall en Spectre en weet dat Bond niet gewoon een franchise is, geen Marvel of DC; het is een familiebedrijf dat zorgvuldig beheerd wordt in constant veranderende tijden door de Broccoli/Wilson-familie", begint Logan zijn verhaal.

"Werksessies bij Skyfall en Spectre waren als verhitte discussies aan de eetkamertafel. Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael Wilson lieten alle kinderen hun zegje doen. Elke gestoorde tante en excentrieke oom kreeg zijn kans. We discussieerden en debatteren en kwamen tot een conclusie, zoals familie dat moeten doen, zonder mensen van buiten aan tafel. Als je aan een Bond-film werkt, ben je onderdeel van die familie en niet gewoon een medewerker."

Amazon Prime Video draait niet om het creatieve proces rond het personage, maar om het aantrekken en behouden van klanten. "En als een groot bedrijf iets te zeggen heeft over iconische personages of franchises, wil dat gewoonlijk meer, niet beter, en de kwaliteit kan dan per project enorm verschillen."

NieuwsFilm

meest populair