5 films met moordende dinosaurussen die nu op Netflix staan

5 films met moordende dinosaurussen die nu op Netflix staan

We zetten de vijf films die je op Netflix kan streamen met dinosaurussen erin op een rij.

Met duizenden films in zijn aanbod is het soms moeilijk om te bedenken wat je zou kunnen streamen op Netflix. Vandaag kijken we naar de vijf films (overigens ook meteen de enige vijf) met dinosaurussen die je op de streamingdienst kan bekijken.

Land of the Lost (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brad Silberling | Cast: Will Ferrell, Anna Friel, Danny R. McBride, Jorma Taccone
Door zijn theorie over reizen naar een parallel universum en een aanval op talkshow host Matt Lauer (als zichzelf), wordt Dr. Rick Marshall (Will Ferrell) als wetenschapper beschimpt en gedegradeerd tot leraar op het George C. Page Museum waar hij Holly (Anna Friel) ontmoet die hem en zijn idealen wakker schudt waardoor Marshall alsnog zijn draagbare tachyon apparaat in elkaar zet. Voortvarend sleept Holly de tegensputterende Marshall mee om het apparaat te testen en ze komen terecht in een mysterieus land, waar dinosauriërs nog bestaan en vreemde volkeren leven, genaamd Pakuni en Sleestak.

Jurassic World (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Colin Trevorrow | Cast: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irfan Khan, Vincent D'Onofrio
Jurassic World speelt zich af op een volledig functioneel park op Isla Nublar. Dagelijks trekt het 20,000 bezoekers, die via een veerboot vanuit Costa Rica komen. Er zijn elementen van een natuurreservaat, safari, een dierentuin en een pretpark, een luxe resort met hotels, restaurants, een levendig nachtleven en een golfbaan. En uiteraard zijn er de nodige dinosaurussen. Alles lijkt in eerste instantie koek-en-ei, maar gaat vanzelfsprekend mis en dan is het aan de personages om zich te redden.

Jurassic Park (1993)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough
Op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond een uitzonderlijk themapark gebouwd. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje wordt door Hammond uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te komen nemen.

The Lost World: Jurassic Park (1997)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Arliss Howard
Vier jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film vertelt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland vol dinosaurussen bestaat. Deze zijn helemaal met rust gelaten, en Hammond is daarom erg benieuwd naar de dieren in hun natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, maar komt erachter dat ze daar niet de enige mensen zijn.

Jurassic Park III (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Johnston | Cast: Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni, Alessandro Nivola
Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dinosaurussen komt te staan.

NieuwsFilm

meest populair