Pathé: "zonder testen weer naar de bioscoop"

Pathé: "zonder testen weer naar de bioscoop"

Vanaf 5 juni kun je weer naar het witte doek.

Vanavond werd bekend dat vanaf 5 juni de bioscopen weer open kunnen met maximaal 50 personen per voorstelling. Nu heeft de grootste Nederlandse bioscoopketen Pathé een reactie gegeven op de heropening, zonder testbewijzen.

"De bioscopen zullen dezelfde maatregelen hanteren als vorig jaar, die al bewezen volkomen veilig te zijn: een maximum capaciteit van 50 bezoekers per zaal en alleen online ticketverkoop vooraf. Testen voor toegang is niet nodig," leest een persbericht van Pathé.

In de bioscopen van Pathé moeten tot aan de stoelen mondkapjes gedragen worden, in de stoel mag het mondkapje af. De eet- en drinkgelegenheden zijn tot 22:00 uur geopend, zodat bezoekers hun vertrouwde popcorn-snacks en drinken weer kunnen nuttigen.

Bioscoopbezoekers willen graag terugkeren
Ook liet Pathé weten onderzoek te hebben gedaan onder de bezoekers en de mate waarin zij terug willen keren naar het witte doek. "Uit een onderzoek onder zo'n 1.000 Pathé Panelleden blijkt dat 97% niet kan wachten om weer naar de bioscoop te gaan. 90% verwacht binnen een maand na heropening de bioscoop weer te bezoeken," aldus het bericht.

De belangrijkste reden om weer naar de bioscoop te gaan is omdat een bioscoopbezoek de ultieme manier is om film te beleven (30%). Daarnaast zijn redenen het zien van gloednieuwe films (19%) en dat een bioscoopbezoekje echt een dagje of avondje uit is (19%).

"We kijken enorm uit naar onze heropening. We hebben er ontzettend lang op moeten wachten, maar we zijn er meer dan klaar voor. Onze bioscopen zijn volledig veilig ingericht en er staat een mooie filmprogrammering vol gloednieuwe films klaar, niet alleen tijdens heropening, maar ook voor de rest van het jaar," aldus Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theaters B.V.

"Het is fijn om te zien dat onze bezoekers net zo uitkijken naar de heropening als wij. Wij kunnen niet wachten om onze bezoekers weer te verwelkomen en ze te laten genieten van gloednieuwe topfilms op het grote doek," voegt Hoendervangers toe.

Op 5 juni exclusief voor Unlimited
De bioscopen van Pathé zijn op de eerste dag exclusief open voor haar Unlimited abonnees. Vanaf zondag 6 juni is Pathé geopend voor al haar bezoekers. De ticketverkoop start op maandag 31 mei.

NieuwsFilm

meest populair