A24 maakt documentaire over geplaagde acteur Val Kilmer

A24 maakt documentaire over geplaagde acteur Val Kilmer

Het leven van acteur Kilmer veranderde in 2014 drastisch toen hij keelkanker kreeg.

Val Kilmer, wiens turbulente loopbaan als acteur bestaat uit een grote variatie rollen, van Batman tot rock-icoon Jim Morrison, wordt het onderwerp van een intieme nieuwe documentaire van A24 en Amazon Studios.

De docu werd geregisseerd door Leo Scott en Ting Poo en zal voornamelijk bestaan uit een groot aantal interview met Kilmer, alsmede exclusief beeldmateriaal dat de acteur filmde op de sets van zijn filmprojecten. Kilmers leven veranderde in 2014 drastisch toen hij keelkanker kreeg.

Enthousiaste Kilmer
Kilmer vertelde The Hollywood Reporter het volgende over de de documentaire, die de titel Val draagt:

"Al jaren lang denk ik elke dag wel een keer dat er duizenden redenen zijn om dit project niet door te laten gaan. Ik bedoel, hoe werkt een film over een man die zichzelf, vaak dagelijks, jarenlang filmt? Het is onmogelijk te bedenken dat deze film het daglicht zou hebben gezien zonder mijn vrienden Leo en Ting, en de producenten."

Volgens geruchten zou Val wel eens zijn wereldpremière kunnen beleven tijdens het Cannes Film Festival, dat deze zomer plaatsvindt. De officiële line-up wordt volgende week aangekondigd.

NieuwsFilm

meest populair