Amazon Prime Video krijgt deze franchises erbij

Amazon Prime Video krijgt deze franchises erbij

Het wordt heel wat drukker op Amazon Prime Video dankzij de overname van MGM.

Dankzij de overname van MGM wordt het veel drukker op Amazon Prime Video. Voor 8,4 miljard dollar nam Amazon MGM over, waarmee de streamingdienst toegang krijgt tot duizenden klassieke titels.

De geschiedenis van MGM gaat honderd jaar terug, een tijd waarin de studio meer dan 4.000 films en 17.000 televisieseries heeft gemaakt. Velen daarvan zullen op een zeker moment op Amazon Prime Video verschijnen, en delen worden gebruikt om nieuwe film- en tv-franchises mee op te bouwen.

Wat voor titels?
Natuurlijk gaat het om duizenden titels, maar Amazon Prime Video gaf alvast aan om welke titels het in elk geval zal gaan. Het gaat om:

Rocky, Robocop, 12 Angry Men, Silence of the Lambs, Stargate, Tomb Raider, The Pink Panther, Basic Instinct, Legally Blonde, Moonstruck, Poltergeist, Thelma & Louise, The Magnificent Seven, Fargo, The Handmaid's Tale en Vikings.

In dit rijtje mist de James Bond-franchise, wat komt omdat de distributierechten daarvan in handen blijven van Eon Productions. Dat betekent dat die studio mag beslissen waar de films op komen te staan; dat hoeft dus niet automatisch Amazon Prime Video te zijn, al is die kans natuurlijk wel groot.

NieuwsFilm

meest populair