Waarom vertrok 'Doctor Strange'-regisseur Scott Derrickson bij Marvel Studios?

Waarom vertrok 'Doctor Strange'-regisseur Scott Derrickson bij Marvel Studios?

Scott Derrickson maakt het vervolg niet. Waarom eigenlijk?

Scott Derrickson maakte enige tijd geleden bekend dat hij vertrok bij Marvel Studios. Hij zou Doctor Strange in the Multiverse of Madness regisseren, maar besloot wegens "creatieve verschillen" het project aan zich voorbij te laten gaan.

Schrijver C. Robert Cargill legt nu uit wat de creatieve verschillen die leidden tot de vervanging van Derrickson door Sam Raimi waren. Derrickson ging er zelf nooit echt op in, maar Cargill vertelt dat de redenen anders liggen dan gezegd werd.

Andere keuzes maken
Vooropgesteld stelt Cargill dat "Scott een bepaalde film wilde maken, en Marvel een andere". Maar hoewel men verschilde van inzicht, lijkt het erop dat Derrickson misschien nog wel aan had kunnen blijven, ware het niet voor het project The Black Phone waar hij aan werkte met Cargill.

"Het kwam aan op Scott en hij zei: 'Ik kan deze film maken, waarin ik wel in moet leveren op wat ik wilde doen, of ik kan The Black Phone maken'. En toen zei hij: 'Ik wil een film met Cargill maken; ik ga The Black Phone maken'."

Het was wel een moeilijke keuze voor Derrickson: "maar het werd iets gemakkelijker omdat hij een film kon maken waar hij naar uit keek. En de ervaring was zo mooi en goed dat wij er echt trots op zijn en echt wel tevreden zijn met wat we gemaakt hebben."

Bekend is onder meer dat Derrickson meer horror had willen toevoegen aan de film, waar Kevin Feige juist weer een PG-13-film wilde maken.

NieuwsFilm

meest populair