Wat als Disney zomaar Warner Bros. had gekocht in 2016?

Wat als Disney zomaar Warner Bros. had gekocht in 2016?

CEO Bob Iger benaderde WarnerMedia voor een overname.

Even geleden zorgde de Disney/Fox-fusie ervoor dat Marvel Studios eigenaar werd van de X-Men en Fantastic Four-personages die jarenlang in handen waren van 20th Century Fox. Nu blijkt dat Disney een paar jaar geleden keek of een overname van DC Entertainment tot de mogelijkheden behoorde.

Eind 2009 kwam Marvel Entertainment in handen van The Walt Disney Company voor een bedrag van $4,0 miljard. Het bleek een meesterzet, aangezien het Marvel Cinematic Universe hét paradepaardje is van de entertainmentmuis.

Warner Bros. Studios?
Zoals gisteren al duidelijk werd zou CEO Bob Iger in 2016 een telefonisch gesprek hebben gehad met Jeff Bewkes, de baas van Time Warner. Bewkes zou hebben aangegeven dat er al een andere overname in de maak was. In oktober 2016 maakte AT&T bekend maar liefst $85,4 miljard te gaan betalen voor Time Warner.

De fans van superheldenfilms zullen ergens blij zijn dat de deal er niet van kwam. Nu zijn er namelijk twee grote superheldenfranchises met het Marvel Cinematic Universe en het DC Extended Universe. De overname van Fox door Disney betekende het einde van de X-Men franchise die in 2000 het moderne superheldengenre op de kaart zette met X-Men van Bryan Singer.

Welke andere franchises waren dan opeens van Disney-films?
Naast het DC Extended Universe had Disney ook zomaar eigenaar kunnen worden van de Hanna-Barbera-titels, Blade Runner, Dirty Harry‎, Gremlins, Harry Potter, King Kong, Godzilla, Mad Max, The Matrix, Police Academy[/i] en Willy Wonka. En uiteraard ook HBO, The CW en nog een aantal andere zenders en daarmee de nodige series, zoals Friends en Game of Thrones.

Wat zeg jij? Had jij liever wel een samengaan van Disney en Warner Bros. gezien, of ben je blij dat dit niet is gebeurd?

NieuwsFilm