Sony Pictures de volgende prooi in overname-oorlog?

Sony Pictures de volgende prooi in overname-oorlog?

De entertainmentindustrie verandert heel snel.

Even geleden kwam filmstudio 20th Century Fox in handen van The Walt Disney Company en deze week werd duidelijk dat MGM is gekocht door Amazon. De entertainmentindustrie lijkt meer in beweging dan ooit.

Een van de andere grote filmstudio's, die wel vaker in verband wordt gebracht met een verkoop is Sony Pictures. Een paar jaar geleden verkeerde de studio achter franchises als Ghostbusters, Men in Black en Bad Boys nog in zwaar weer.

Sony Pictures niet te koop
Sony Group CEO Yoshida Kenichiro heeft laten weten dat het ondertussen opgeleefde Sony Pictures niet te koop staat. "Er is een drastische herschikking in de media-industrie, maar ik denk dat onze strategie om als een onafhankelijke studio content te maken in samenwerking met verschillende partners zal werken," zei de Sony-baas in gesprek met de Financial Times.

Er komt ook géén Sony streamingdienst, zoals bijvoorbeeld Disney, Warner Bros., Universal en Paramount die wel hebben gelanceerd. Er wordt gekozen voor samenwerking met Disney+ en Netflix. De focus ligt op het maken van films, series en games.

"Ik denk dat de reden dat we goede deals met Netflix en Disney hebben kunnen sluiten, is omdat ze werden aangetrokken tot onze content van PlayStation Productions. We kunnen onze contentcreatie versterken door een groepsbrede samenwerking," aldus de Kenichiro die veel vertrouwen heeft in de afwijkende aanpak ten opzichte van de andere grote filmstudio's.

Hieronder een promofilmpje over hoe Sony hun medewerkers van de verschillende bedrijfsonderdelen in hun kracht zet.



NieuwsFilm

meest populair