Vijf ingetogen films die je moet zien op Netflix

Vijf ingetogen films die je moet zien op Netflix

Soms staan er echt parels op Netflix die je zeker wil zien.

Regelmatig kijken we naar interessante genres op Netflix om films in te zoeken. Vandaag zetten we de categorie 'understated', ofwel ingetogen, films op een rij. We hebben vijf toffe titels voor je.

Seven Years in Tibet (1997)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jean-Jacques Annaud | Cast: Brad Pitt, David Thewlis, B.D. Wong, Mako
In 1939 verlaat de voormalig Olympisch skikampioen Heinrich Harrer zijn hoogzwangere vrouw om deel te nemen aan de spectaculaire beklimming van de Nanga Parbat in het Himalayagebergte. ALs WOII uitbreekt wordt hij samen met expeditieleider Peter Aufschnaiter geïnterneerd in een Brits-Indisch krijgsgevangenenkamp. Na een riskante ontsnapping, rest hen slechts één reisdoel: Tibet, een voor buitenlanders volstrekt ontoegankelijk land. Na omzwervingen van twee jaar door het steenkoude en onbegaanbare hooggebergte, bereiken ze de verboden stad Lhasa. Tijdens zijn zevenjarig verblijf wordt Harrer aangesteld als mentor van de nog jonge Dalai Lama, met wie hij een onuitwisbare vriendschapsband opbouwt. Maar dan dreigt een groot gevaar voor de Dalai Lama en zijn onderdanen. Het zwaarbewapende Chinese Rode Leger wil het kleine Tibet inlijven.

The Woman in the Window (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Wright | Cast: Jennifer Jason Leigh, Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore
Anna Fox is naast arts bovenal een kluizenaar. Ze woont alleen in New York en verlaat praktisch nooit haar woning. Dagelijks drinkt ze veel wijn, bekijkt ze oude films en denkt bovenal terug aan gelukkigere tijden. Ook is ze niet vies van het bespioneren van haar buren. Tegenover Anna's huis trekt een nieuw gezin in: de Russells. Ze lijken een perfecte familie. Maar wanneer Anna op een avond uit haar raam kijkt en iets ziet wat ze eigenlijk niet zou mogen, begint haar wereld in elkaar te storten. Niet alleen worden haar schokkende geheimen blootgelegd, ook weet ze niet meer wat echt is, wat verzonnen is en wie er nou eigenlijk in gevaar verkeerd.

Before We Go (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Chris Evans | Cast: Chris Evans, Alice Eve, Emma Fitzpatrick, Scott Evans
Nick en Brooke komen elkaar op een dag tegen in Manhattan. Zij wordt beroofd van haar tasje en hij is de redder in nood, waarna er voor het duo een onvergetelijke nacht in New York City plaatsvindt.

The Fundamentals of Caring (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rob Burnett | Cast: Alex Huff, Donna Biscoe, Paul Rudd, Julia Denton
Benjamin gaat vanwege de recessie, een tragedie en de scheiding van zijn vrouw op zoek naar werk in de zorg. Hij ontmoet al snel de 19-jaar oude Trev, een jongeman met de spierziekte van Duchenne. Er ontstaat vervolgens een unieke vriendschap tussen het duo die hen op een avontuurlijke reis zendt.

The Invention of Lying (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ricky Gervais, Matthew Robinson | Cast: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill, Louis C.K.
Gervais leeft in een wereld waar niemand liegt. Maar dan komt hij er op een dag achter hoe hij een leugen kan vertellen. Deze ontdekking zorgt er vervolgens voor dat de hele wereld op zijn kop komt te staan.

NieuwsFilm

meest populair