Dit is Zack Snyder's favoriete moment in zijn films ooit

Dit is Zack Snyder's favoriete moment in zijn films ooit

Hij vertelt over Sucker Punch, maar ook over Watchmen.

Zack Snyder heeft een heel duidelijk favoriet shot. Dat zit in de film Sucker Punch, die in 2011 uitkwam en zijn laatste project was voordat hij aan de slag ging met het DC Extended Universe.

Het was het eerste project van Snyder, gebaseerd op een origineel concept. Voorgaande films die hij maakte, waren onder meer gebaseerd op graphic novels. Centraal staat een groep jonge vrouwen die in een gesticht zitten en zich - als een manier om met de harde realiteit om te gaan - een alternatieve realiteit voorstellen. Tegelijk zoeken ze ook een manier om te ontsnappen.

Favoriete shot ooit
Sucker Punch werd kritisch slecht ontvangen en deed het aan de box office ook niet geweldig. Maar voor Snyder blijft het een geliefd project. Zo vroeg The Guardian hem wat zijn favoriete shot in zijn filmografie is. Dat blijkt het spiegelshot uit Sucker Punch te zijn.

"Dat spiegelshot uit Sucker Punch was behoorlijk tof. En wat de beste scène betreft, denk ik het oorsprongsverhaal van Dr. Manhattan in Watchmen. Met de muziek van Philip Glass en alles, dat was heel cool", aldus Snyder.

Hieronder kan je het shot bekijken:



De scène was een combinatie van praktische effecten en geeft je het gevoel dat de camera door een spiegel gaat. Het idee kwam van Snyder, maar de uitvoer van Larry Fong, de cinematograaf, die uitvogelde hoe je dit in één take kon doen zonder editing en CGI. Daarvoor werd veel tijd gestoken in de choreografie, met meerdere body doubles, camerahoeken en spiegels (echt en nep) die gebruikt werden om een visueel dynamiek moment te maken.

NieuwsFilm

meest populair