Fan van Tom Hanks? Check dan deze 5 films op Netflix

Fan van Tom Hanks? Check dan deze 5 films op Netflix

Vandaag zetten we vijf toffe films met Tom Hanks op Netflix op een rij.

Tom Hanks lijkt wel elke keer weer in een sterke film te spelen. Vandaag kijken we naar toffe films met hem in de hoofdrol, die Netflix in z'n aanbod heeft.

News of the World (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paul Greengrass | Cast: Tom Hanks, Elizabeth Marvel, Ray McKinnon, Mare Winningham
Het verhaal speelt zich af in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog en laat zien hoe een nieuwslezer (die tevens een weduwnaar is) door de staat Texas reist om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden. De nieuwslezer (Hanks) moet tevens een jong weesmeisje, wier ouders werden vermoord door een Indiaanse stam die haar als een van hun eigen heeft opgevoed, naar haar familie in San Antonio brengen. Tijdens de reis van bijna 600 kilometer vormen de twee een hechte band.

A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Marielle Heller | Cast: Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper, Susan Kelechi Watson
De cynische journalist Lloyd Vogel (Matthew Rhys) krijgt de opdracht om een profiel te schrijven over de geliefde televisiepersoonlijkheid Fred Rogers (Tom Hanks). Hij aanvaardt deze opdracht met tegenzin. Toch lijkt er een vriendschap te ontstaan, die Lloyd zijn visie op het leven verandert.

The Terminal (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride
Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van het Kennedy Airport maandenlang een tijdelijk thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Apollo 13 (1995)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ron Howard | Cast: Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon, Gary Sinise
Apollo 13 van Ron Howard gaat over het bijna fatale incident met het gelijknamige ruimteschip, dat in 1970 plaatsvond. Door een explosie kon de bemanning niet op de maan landen, en moesten ze in de daarvoor niet geschikte landingsmodule terug op aarde zien te komen. Het dappere drietal wordt gespeeld door Bill Paxton, Kevin Bacon en Tom Hanks, die een gooi doet naar zijn derde Oscar op een rij. Voor sommige scenes werden de acteurs daadwerkelijk in gewichtloze toestand gebracht.

The Post (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk
Katharine Graham, de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant (de Washington Post) moet samenwerken met hoofdredacteur Ben Bradlee in een race met grote concurrent de New York Times om als eerste de primeur te hebben over een massale doofpotaffaire van overheidsgeheimen over een periode van drie decennia en vier Amerikaanse presidenten (die bekend zou worden als de Pentagon Papers). Het duo moet hun geschillen naast zich neer leggen om deze lang verborgen geheimen aan het licht te brengen, terwijl ze daarmee hun carrières in de waagschaal leggen - en misschien zelfs hun vrijheid, want wat als het onthullen van deze geheimen als landverraad wordt uitgelegd?

NieuwsFilm

meest populair