Martin Freeman (The Hobbit) haalt snoeihard uit naar Jim Carrey

Martin Freeman (The Hobbit) haalt snoeihard uit naar Jim Carrey

De acteur is absoluut geen fan van Carrey's 'Man on the Moon'-prestatie

Jim Carrey wist in 1999 hoge ogen te gooien in de film Man on the Moon. Het verhaal gaat over het leven en de carrière van de excentrieke Amerikaanse komiek Andy Kaufman. Carrey won voor zijn rol als Kaufman zelfs een Golden Globe. Martin Freeman, voornamelijk bekend van The Hobbit-trilogie, haalt nu echter keihard uit naar Carrey's acteerprestatie.

Carrey deed namelijk aan methodacting (waarbij de acteur zijn eigen ervaringen gebruikt om een karakter zo waarachtig mogelijk weer te geven. Vaak blijven de acteurs ook in de rol, zelfs na de opnames). Carrey veranderde dus daadwerkelijk in Kaufman en bleef dit personage spelen, maar hier is Freeman absoluut geen fan van.

Documentaire
In 2017 verscheen de documentaire Jim & Andy: The Great Beyond, waarin te zien is hoe ver Carrey gaat voor de rol. Zo wilde de acteur zelfs niet bij zijn eigen naam genoemd worden (tot grote frustratie van de regisseur) , aangezien hij niet meer Jim Carrey was maar Andy Kaufman.

Onzin
Freeman vindt het allemaal maar onzin. Zo zegt hij tijdens een recent interview: ''Ik denk echt dat Jim Carrey en leuke en slimme man is, maar zijn prestatie voor The Man on the Moon is een zelfverheerlijking, egoïstisch en f*cking narcistische onzin. Het idee dat dit in onze cultuur gevierd wordt is niks meer dan gestoord''.

''Je hoeft niet het personage te worden, je hoort het te spelen. Wat is het punt als je op een set staat en je hoort iemand 'cut' roepen maar je zegt dan 'wat betekent cut, want ik ben Napoleon?' Nee, je houdt dan je mond en stopt met acteren''.

Ontslagen
Freeman gaat verder, door te zeggen dat Carrey misbruik maakte van zijn machtpositie en zich onprofessioneel gedroeg : ''Helemaal opgaan in een rol is een ding, maar om door te gaan na de opnames is nergens voor nodig. Ikzelf vind dat juist amateuristisch en het tegenovergestelde van een professionele houding. Doe gewoon je werk''.

Freeman is zelfs van mening dat Carrey ontslagen had moeten worden: ''Wat als iemand anders zich zo had gedragen? Deze persoon zou op z'n minst een boete krijgen of misschien zelfs ontslagen worden. Maar sommige mensen komen er dus mee weg...''

Onnodig
Freeman eindigt door te zeggen dat Carrey niet zo ver had hoeven te gaan om Kaufman te spelen: ''Jim Carrey is een hele grappige man maar ik denk dat hij in dit geval verloren was in zijn waanidee dat hij een of andere goeroe is''.

NieuwsFilm

meest populair