'Avatar 2' bevat een groot risico voor de franchise

'Avatar 2' bevat een groot risico voor de franchise

Dat meerdere dode personages terugkeren is toch wel een risicootje.

Avatar 2 brengt meerdere castleden wiens personages het einde van Avatar (2009) niet levend haalden terug. Als James Cameron het niet goed aanpakt, dan wordt het een franchise waarin de dood niets betekent en personages nooit echt gevaar lopen.

De druk op Avatar 2 is groot. De film is de eerste van vier (!) geplande vervolgen. Bovendien is de derde Avatar-film al opgenomen, waarmee filmstudio 20th Century Fox en ook eigenaar Disney een financieel risico neemt.

Dode personages
In Avatar zagen we onder meer hoe Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver) neergeschoten werd door Colonel Quaritch. Ze overleefde het niet. En ook Quaritch (Stephen Lang) haalde het zelf ook niet. Ondanks dat het een familievriendelijke film is, gaan er heel wat verschillende personages dood.

Maar ondanks de dood van hun personages, keren Weaver en Lang allebei terug. Daar Avatar al liet zien dat de Na'vi mensen nieuw leven kunnen geven (de stervende Jake Sully werd immers gered door zijn ziel naar een Avatar te transporteren), bleek ook heel duidelijk dat dit niet zomaar altijd slaagt.

Daardoor stond er iets op het spel. Maar met de terugkeer van Dr. Augustine en Miles Quaritch, kan je je afvragen of dat nog wel het geval is. Uiteindelijk hangt dat af van de manier waarop James Cameron hen terugbrengt. Als daar een goede invalshoek voor gevonden is, kan het werken en anders loopt men het risico om spanning helemaal teniet te doen.

NieuwsFilm

meest populair