Elizabeth Olsen na 9 maanden vrij van Marvel: "Ze mogen de planning voortaan wel eerder delen"

Elizabeth Olsen na 9 maanden vrij van Marvel: "Ze mogen de planning voortaan wel eerder delen"

Ze kon direct na 'WandaVision' door naar Engeland voor de opnames van 'Doctor Strange 2'.

Elizabeth Olsen is pas heel laat door Marvel op de hoogte gebracht van het feit dat haar Scarlet Witch een belangrijke rol speelt in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Daardoor moest ze direct na de opnames van WandaVision door naar Engeland voor haar volgende grote project.

"Ik had toch graag wel iets eerder op de hoogte willen worden gebracht over alle plannen", zegt Olsen met een lach in de podcast Awards Chatter van The Hollywood Reporter.

Door het uitbreken van de coronapandemie moesten de opnames van WandaVision worden stilgelegd. Deze konden pas in de nazomer worden opgepakt. Toen waren nog zo'n acht draaiweken nodig om de boel af te ronden. Volgens Olsen kreeg vlak voor aanvang te horen van Marvel dat ze daarna direct weer aan de bak kon voor de tweede Doctor Strange-film.

"Ze hebben mij toen pas geïnformeerd over de film en het verhaal", vertelt de actrice. "Ik was op woensdag klaar met de serie en vertrok op vrijdag naar Engeland [waar de opnames van Doctor Strange 2 plaatsvonden]".

Olsen vertelt lang aan de andere kant van de oceaan te hebben verbleven. Ze is namelijk pas sinds vorige maand weer terug op Amerikaans grondgebied. . "Het was veel", geeft ze toe. "Ik ben lang in Engeland geweest. Het was een lang proces".

Gelukkig is haar Marvel-agenda voor nu weer even leeg - zover wij weten althans - en kan ze haar welverdiende rust pakken.

NieuwsFilm

meest populair