'Ontploffende vaginageurkaarsen' brengen bedrijf Goop van Gwyneth Paltrow in problemen?

'Ontploffende vaginageurkaarsen' brengen bedrijf Goop van Gwyneth Paltrow in problemen?

Een man zegt dat de kaarsen levensgevaarlijk zijn, maar Goop gelooft het hele verhaal niet.

Gwyneth Paltrow, voornamelijk bekend als actrice, heeft ook haar eigen bedrijf, het lifestylemerk Goop. Een populair product, namelijk de vagina-geurkaars, is nu echter betrokken bij een rechtszaak.

Een man had de veelbesproken geurkaars gekocht, maar deze zou volgens hem na een paar uur hevig vlam vatten en daarna zelfs ontploffen. De man is niet gewond geraakt, maar zegt dat het wel veel slechter had kunnen aflopen. Hij besluit nu dan ook naar een rechter te stappen.

Verandering
Zo vindt de man in kwestie dat er in de gebruiksaanwijzing onvoldoende wordt gewaarschuwd voor mogelijke risico's en eist nu dan ook miljoenen aan schadevergoeding.

Een woordvoerder van Goop geloof het hele verhaal niet en maakt zich dus ook maar weinig zorgen over de aanklacht: "We zijn ervan overtuigd dat deze bewering niet serieus is, maar enkel en alleen een poging is om geld te verdienen aan een product dat veel media-aandacht heeft gekregen. We staan achter de merken die we voeren en de veiligheid van de producten die we verkopen''.

Populair
De kaars van maar liefst 75 dollar is sinds begin vorig jaar te koop via de website van Goop. De geurkaars is sindsdien vaak uitverkocht. Volgens Paltrow was de geur van de kaars een 'ongeluk'.

De actrice werkte samen met een parfummaker aan een nieuw luchtje toen ze besefte wat voor parfum ze hadden gemaakt. "Eh, dit ruikt naar vagina...", zei Paltrow toen. Die ruikt volgens haar naar "een mix van geraniums, citrus-achtige bergamot, ceder, Damascus-rozen en muskuszaad".

NieuwsFilm

meest populair