Nederland heeft er weer een streamingdienst bij: Sooner is nu beschikbaar

Nederland heeft er weer een streamingdienst bij: Sooner is nu beschikbaar

Een streamingdienst vol met arthouse films en documentaires.

Het Europese streamingplatform Sooner is sinds april in Nederland beschikbaar. Het platform richt zich tot alle filmliefhebbers die houden van arthouse films en documentaires. Verwacht dus geen grote Marvel-films, maar wel echte parels uit de arthouse.

Sooner heeft meer dan 1.500 films van verschillende genres in zijn aanbod, waaronder films als Midnight in Paris en Pan's Labyrinth. Maar ook zitten er goede documentaires in het aanbod, waaronder Blackfish en Winnie. Met Sooner krijg je vooral films die in de prijzen zijn gevallen op internationale filmfestivals, grote klassiekers, genrefilms en documentaires uit de hele wereld, maar ook kinder- en animatiefilms voor het hele gezin.

Grote catalogus vol de onafhankelijke film
Sooner heeft naar eigen zeggen de grootste catalogus van de onafhankelijke film waaraan elke week films worden toegevoegd. Vanaf volgend jaar is het de bedoeling om een selectie Europese series aan te bieden.

Sooner is al actief in Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk. Dit stelt het platform in staat om een unieke en uiterst diverse catalogus aan te bieden. "Sooner brengt films van meer dan 300 Europese producenten, sales agents en distributeurs onder één label samen", zegt CEO van Sooner, Maxime Lacour.

De kosten
Met Sooner komt het beste van cinema uit de hele wereld op VOD via een abonnement of afzonderlijke verhuur. Elke nieuwe gebruiker krijgt een gratis proefperiode van 14 dagen.

De tarieven lopen behoorlijk uiteen:
Studenten: 6,99 euro per maand voor 1 scherm
Essential: 7,99 euro per maand voor 1 scherm
Family: 9,99 euro per maand voor 4 schermen tegelijkertijd
Premium: 14,99 euro per maand op 4 schermen en 3 tickets per maand voor de nieuwste films

NieuwsFilm

meest populair