Is 'No Time to Die' straks een Amazon Prime Video Original?

Is 'No Time to Die' straks een Amazon Prime Video Original?

De film zou zomaar daar kunnen debuteren.

No Time to Die komt dit jaar eindelijk uit. De 25ste film in de James Bond-franchise komt misschien wel exclusief uit op Amazon Prime Video.

Dat heeft alles te maken met zeer recent nieuws rond filmstudio MGM. Dat heeft zichzelf een tijdje geleden te koop gezet en langzaamaan begint het erop te lijken dat er een koper is. Amazon is namelijk in gesprek om voor 9 miljard dollar de filmstudio over te kopen.

James Bond-franchise
Collider, Deadline en The Information schrijven allemaal dat Amazon in gesprek is met MGM Holdings over een overname. Op die manier zou Amazon heel wat filmfranchises in bezit krijgen, waaronder RoboCop, The Handmaid's Tale en natuurlijk de Bond-films.

Dat laatste past heel erg binnen de plannen van Amazon Prime Video om van zichzelf het thuis van heel wat franchises te maken. Bovendien koopt men al een tijdje films in, waaronder Borat 2, Coming 2 America en The Tomorrow War.

Daarmee onderscheidt de streamingdienst zich van de concurrentie die uitgaat van onder meer Netflix, Disney+ en HBO Max. Door van No Time to Die een Amazon Exclusive te maken die niet in de bioscoop zou draaien, maar enkel op Prime Video, maakt men van het platform ook eentje dat je eigenlijk niet kan missen.

Kortom: zeker is het niet, maar het zou een interessante toekomst kunnen zijn voor Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair