Gerucht: Amazon wil 'James Bond'-studio MGM overnemen voor 9 miljard!

Gerucht: Amazon wil 'James Bond'-studio MGM overnemen voor 9 miljard!

Een flinke uitbreiding op streamingdienst Prime Video in het vooruitzicht?

Amazon wil mogelijk Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) overnemen. De twee partijen zouden daar al weken in onderhandeling over zijn. Dat melden onder meer Variety en The New York Times. Als de deal er zou komen, dan krijgt Amazon een aantal behoorlijk bekende franchises in handen, waaronder James Bond en Legally Blonde.

MGM is al enige tijd op zoek naar een overnamekandidaat en nadat eerdere gesprekken met Apple en Comcast daarover zouden zijn mislukt, toont Amazon nu serieuze interesse in de bekende filmmaatschappij.

Er zou een prijskaartje van 9 miljard dollar hangen aan MGM. En dat is een bedrag dat Amazon makkelijk zou kunnen betalen, maar het is nog maar de vraag of het bedrijf dat daadwerkelijk gaat doen. Apple en Comcast taxeerden de waarde van MGM namelijk op maximaal 6 miljard.

Mocht de overname daadwerkelijk plaatsvinden, dan krijgt Amazon de rechten van heel wat films, series en televisieprogramma's in handen. MGM bezit bekende titels als de filmfranchise RoboCop, bekroonde serie The Handmaid's Tale en het populaire entrepreneursprogramma Shark Tank.

Goed nieuws voor Prime Video-klanten
En daarmee zou zo'n overname ideaal zijn voor Amazons streamingsplannen. Met al deze content zou het immers de collectie van zijn streamingdienst Prime Video flink kunnen uitbreiden, waarmee deze voor consumenten vermoedelijk nog interessanter wordt en Amazon een stevigere concurrentiepositie krijgt ten opzichte van andere partijen als Netflix en Disney.


Met dank aan onze vaste bezoeker @Master Of Films voor deze tip!

NieuwsFilm

meest populair