Danny Trejo (Machete) over zijn heftige strijd met alcoholverslaving

Danny Trejo (Machete) over zijn heftige strijd met alcoholverslaving

Hij is al een halve eeuw nuchter en helpt al jarenlang andere mensen.

Danny Trejo, o.a. bekend van de Machete-films en de serie Breaking Bad, had vroeger de nodige alcohol problemen. De acteur is nu echter al 53 jaar nuchter en kreeg afgelopen week een award van de ontwenningskliniek CRI-Help in Los Angeles, omdat hij zich inzet voor mensen die van alcohol en drugs afkicken.

Trejo blikt terug op de verandering in zijn leven: ''Mijn leven is eigenlijk een grote droom, sinds ik op 23 augustus 168 stopte met alcohol te drinken. Ik heb geen klachten en heb niets goed te maken''.

Afkicken
De acteur weet dus goed hoe lastig het is om van een verslaving af te komen. Hij wil dan ook helpen en is sinds het begin betrokken bij CRI-Help. Zowel zijn zoon, Gilbert, als zijn dochter, Danielle, zochten er hulp voor hun verslavingen en zijn beiden nu al meerdere jaren nuchter.

''Daar ben ik nog het meest trots op'' gaat Trejo verder. ''Mijn kinderen zijn mijn grootste verwezenlijking. Moest ik niets aan mijn alcoholverslaving gedaan hebben, zou ik hen niet hebben gehad. Of ik zou nog steeds in de gevangenis zitten, of misschien zelfs dood zijn''.

''Iedereen verdient een hand hulp. Ik vind het geweldig om mijn steentje te kunnen bijdragen, en vrouwen, waarvan je denkt dat ze afschuwelijk zijn en nooit rond kinderen zou willen zien, te zien veranderen in moeders die hun kindjes naar voetbalwedstijdjes brengen''.

''Of mannen, waarvan je denkt dat ze in de gevangenis zouden kunnen belanden als ze niet snel beter worden, coaches worden van klasjes van kleine kinderen. CRI-Help is echt fantastisch''.

NieuwsFilm

meest populair