Zack Snyder onthult zijn gave plannen voor Green Lantern in vervolgfilms 'Justice League'

Zack Snyder onthult zijn gave plannen voor Green Lantern in vervolgfilms 'Justice League'

Fans hadden kunnen rekenen op meerdere Green Lanterns.

Zack Snyder heeft meer details onthuld over de plannen die hij had voor John Stewart, de Green Lantern die hij eigenlijk aan het einde van zijn Justice League had willen introduceren. Volgens Snyder zou de held een belangrijke rol hebben gekregen in de strijd tegen superschurk Darkseid.

Aan het einde van Justice League waarschuwt de Martian Manhunter Bruce Wayne voor het gevaar dat de aarde te wachten staat. Oorspronkelijk zou echter Green Lantern-held John Stewart deze boodschap komen brengen.

Zack Snyder heeft inmiddels aangetoond dat hij deze alternatieve scène ook daadwerkelijk heeft opgenomen met acteur Wayne T. Carr in de rol. Van Warner Bros. mocht hij het personage echter niet gebruiken.

"Je weet dat ik een scène met John Stewart heb opgenomen, hè? Dus, ja, ik wilde hem gebruiken", antwoordt Snyder wanneer Uproxx hem vraagt of hij de Green Lantern in door de hem geplande vervolgdelen op Justice League had willen gebruiken.

"In mijn plannen zou hij twee rollen hebben", begint de regisseur vervolgens uit te leggen. "Allereerst zouden we hem zien in de post-apocalyptische wereld. Hij zou proberen een team te vormen met de andere helden".

Later zou Stewart een belangrijke rol spelen in het verslaan van opperschurk Darkscheid. "Hij zou terugkeren tijdens het eindgevecht tegen Darkseid terugkeren en heel Green Lantern Corps met zich meebrengen, waarvan hij de leden in de tussentijd zou hebben verzameld".

Maar wat voor gevolgen zouden deze plannen hebben gehad voor de Martian Manhunter? "Ik vind de Martian Manhunter ook cool. Hij zou sowieso in de films te zien zijn geweest, dus je zou uiteindelijk beide personages hebben gehad", reageert hij geruststellend.

Maar de kans dat al deze plannen van Snyder ooit nog gerealiseerd gaan worden lijkt nihil. Warner Bros. heeft immers duidelijk aangegeven een andere richting op te willen met het DC-filmuniversum.

Ook Snyder kijkt niet al te positief terug op zijn samenwerking met de studio voor Zack Snyder's Justice League. Hij omschreef deze ervaring in een recent interview als een "marteling".

NieuwsFilm

meest populair