Fan van young adult-films? Check dan deze 5 tips op Netflix

Fan van young adult-films? Check dan deze 5 tips op Netflix

We zetten vandaag vijf toffe Young Adult-films voor je op een rij.

Netflix heeft een gigantisch aanbod. Soms kan het moeilijk zijn de bomen door het bos te zien en te weten wat je nu moet streamen. Vandaag zoomen we in op vijf young adult-films die je kan streamen.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Yates | Cast: Eddie Redmayne, Sam Redford, Scott Goldman, Tim Bentinck
1926. Newt Scamander heeft net een wereldreis afgerond, waarin hij op zoek ging naar magische wezens. Op weg naar huis, maakt hij een tussenstop in New York, waar per ongeluk een paar magische beesten uit zijn toverkoffertje ontsnappen. Aan Newt de taak hen weer te vangen, voordat het bestaan van de toverwereld aan de dreuzels onthuld wordt.

The Hunger Games (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gary Ross | Cast: Stanley Tucci, Wes Bentley, Jennifer Lawrence, Willow Shields
De Hongerspelen speelt zich af in de verre toekomst waarin de Verenigde Staten zijn opgedeeld in 12 districten die allen onder bewind staan van een centrale overheid. Elk jaar dwingt deze overheid elk district om twee kinderen te kiezen die moeten deel nemen aan de live op tv uitgezonden Hongerspelen, een gevecht op leven en dood die naast eer en glorie ook voedsel oplevert voor het winnende district. Jennifer Lawrence speelt de rol van de 16-jarige Katniss Everdeen, die furore maakt tijdens De Hongerspelen.

The 5th Wave (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: J Blakeson | Cast: Chloe Moretz, Matthew Zuk, Gabriela Lopez, Bailey Anne Borders
De Aarde is er bijzonder slecht aan toe nadat aliens tot vier keer toe de aanval hebben geopend. Inmiddels leeft iedereen in angst en niemand vertrouwt elkaar meer. De 16-jarige Cassie is op de vlucht, op zoek naar haar jongere broer. Ze bereidt zich voor op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde aanvalsgolf, maar stuit dan ineens op een jongeman die wel eens haar laatste redding zou kunnen zijn.

Divergent (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Neil Burger | Cast: Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney
Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chigago. Beatrice (Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e één van de 5 facties moet kiezen waarin de stad verdeeld is: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen factie te maken met een heftige inweiding die het uiterste van haar vraagt.. maar niet alleen van haar! De concurrentie is groot, wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?

Twilight (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Catherine Hardwicke | Cast: Kristen Stewart, Sarah Clarke, Matt Bushell, Billy Burke
Bella Swan is altijd al een buitenbeentje geweest en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het regenachtige Forks, verwacht ze geen veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen ontmoet, een jongen die op dezelfde school zit als zij. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is niet zoals de andere jongens. Hij kan ontzettend hard rennen, stopt rijdende auto's met zijn blote vuisten, en is sinds 1918 geen dag ouder geworden. Edward is een onsterfelijke vampier, maar niet zoals de andere vampiers: hij drinkt geen bloed.

NieuwsFilm

meest populair