Waarom werd 'The Last of Us' nou eigenlijk geen film?

Waarom werd 'The Last of Us' nou eigenlijk geen film?

Er werd te veel gevraagd om actie, en dat past niet bij deze franchise.

Eindelijk worden er films op basis van videogames gemaakt die echt de moeite waard zijn. Denk maar aan Sonic the Hedgehog en Detective Pikachu. En dan zit er ook nog een Mortal Kombat-film aan te komen, die als we het moeten geloven ook de moeite waard is.

Een game die niet omgetoverd wordt tot een live-action film, is The Last of Us. Daar komt nu een televisieserie van, waarvan eerder gezegd werd dat er een film gemaakt zou worden. Neil Druckmann, de man die de game regisseerde, legt uit waarom die film er niet komt.

Geen film maken
Druckmann schreef het scenario van The Last of Us. Maar een film paste niet bij de game:

"Toen ik aan de filmversie werkte, kreeg ik behoorlijk veel aantekeningen als 'Hoe maken we het groter? Hoe maken we de actie grootschaliger?' En dat werkte niet voor The Last of Us en ik denk dat de film daarom uiteindelijk ook niet gemaakt is," aldus Druckmann.

"Onze aanpak voor The Last of Us was: 'Laten we er een indiefilm van maken', en dat wilden we op alle manieren doen. Van de manier waarop het opgenomen zou worden tot de manier waarop het zou voelen, namelijk heel klein en heel intiem. En met de serie doen we dat zeker ook, want we hebben er lang niet zoveel actiescènes in als in de game."

NieuwsFilm

meest populair