Marvel-baas Kevin Feige en Oscar bekroonde Chloé Zhao over speciale opnames 'Eternals'

Marvel-baas Kevin Feige en Oscar bekroonde Chloé Zhao over speciale opnames 'Eternals'

Zhao mag haar eigen stempel drukken op het project.

Regisseuse Chloé Zhao wist hoge ogen te gooien met haar regiedebuut, The Rider, maar voornamelijk Nomadland was een groot succes. De film wist recentelijk dan maar liefst ook 3 Oscars in de wacht te slepen. Nu werkt Zhao alweer aan de superheldenfilm Eternals. Hier laat Marvel-baas Kevin Feige zich over uit.

Feige liet al eerder weten dat Eternals een 'heel gewaagd en ambitieus epos dat zich over een periode van 7000 jaar afspeelt en over de mensheid en onze plaats in de kosmos gaat' maar met Zhao is hij er zeker van dat het iets moois wordt. Hij heeft dan ook al een klein voerproefje gehad.

Eerste beelden
Feige vertelt wat hij zag: ''Het ging om een scène met een prachtige zonsondergang, perfecte golven en mist die van het strand naar een gigantische klif gleed. Ik moest blijven benadrukken dat er geen visuele effecten aan te pas kwamen. Chloé wilde namelijk koste wat het kost enkel en alleen op echte locaties filmen. Het resultaat is dan ook erg indrukwekkend''.

De Marvel-baas heeft Nomadland eveneens gezien en besefte toen dat Zhao voor Eternals niet speciaal anders te werk was gegaan: ''Er zijn gelijkaardige shots. Ze heeft gewoon haar typische stijl toegepast''.

Anders dan anders
Ondanks het feit dat Eternals een gigantisch project is, wilde de regisseuse met een kleine crew werken. Zij kreeg haar zin. Zo zegt Zhao zelf: ''Ik wil eigenlijk niet dat er honderden mensen op de set staan. Marvel deed daar gelukkig niet lastig over''.

''De studio heeft zijn manier van werken aangepast aan de mijne. Ik werd omringd door 25 mensen die elk een paar crewleden aanvoerden en wisten dat ze hun 'legers' uit mijn buurt moesten houden. Zo kan ik nu eenmaal beter werken''.

NieuwsFilm

meest populair