'Eternals' heeft een duidelijk hoofdpersonage, ondanks het grote ensemble

'Eternals' heeft een duidelijk hoofdpersonage, ondanks het grote ensemble

Gemma Chan is de voornaamste ster van de film.

Langzaam wordt er meer van de sluier opgelicht als het gaat om Marvel-film Eternals. De ensemblefilm draait om een groep helden die al vele millennia op Aarde leven en ons beschermen. Nu keren ze na jaren ondergronds geleefd te hebben terug.

Maar een ensemblefilm heeft vaak ook een punt van focus. Dat geldt nu ook: in de film heeft Gemma Chan het meeste te doen. Zij speelt de rol van Sersi en dat is het hoofdpersonage. Een interessante en enigszins onverwachte ontwikkeling omdat Chan eerder al in een andere Marvel-film speelde.

De focus krijgen
Tijdens een interview met Variety ging Marvel-baas Kevin Feige in op het project. Hij onthulde dat Chan wat hem betreft de hoofdpersoon speelt.

"Er zitten een aantal personages in die we veranderd hebben," begon Feige over veranderingen van de comics naar de film.

"Sommigen waren mannelijk en zijn nu vrouwelijk en andersom. Van een aantal wisten we vooraf al hoe we hen zouden veranderen. Voor anderen gold dat het af hing van de casting. Neem Gemma Chan bijvoorbeeld, die echt de hoofdrol heeft als Sersi. We spraken echt met heel veel mensen voor de rol en het kwam erop neer dat voor ons Gemma de hoofdrol moest krijgen. En dat bleek, zo zie je in de uiteindelijke film, de juiste keuze."

NieuwsFilm

meest populair