Oscargenomineerde 'The Letter Room' met Oscar Isaac van plagiaat beschuldigd

Oscargenomineerde 'The Letter Room' met Oscar Isaac van plagiaat beschuldigd

Op de dag van de Oscaruitreikingen is er slecht nieuws voor de kortfilm...

The Letter Room met een hoofdrol voor Oscar Isaac werd sterk onthaald. De kortfilm werd dan ook genomineerd voor een Oscar, maar nu lijkt het erop dat de film wel eens in de problemen zou kunnen zijn...

De film wordt in Turkije namelijk van plagiaat beschuldigd. The Letter Room zou bijna een exacte van de Turkse langspeler Passed by Censor zijn.

Identiek
In beide films volgt het verhaal een cipier, die de post van de gevangen moet doornemen. Tijdens zijn werk raakt hij geobsedeerd door de brieven van een vrouw, die voor haar gedetineerde man geschreven zijn.

Turkse filmcritici lieten op sociale media weten dat The Letter Room bijzonder veel gelijkenissen toont met Passed by Censor, die in 2019 uitkwam. De makers van de laatstgenoemde zijn hier ook achter gekomen en overwegen nu juridische stappen te ondernemen.

Toeval
Volgens Topic, de streamingdienst achter The Letter Room, is het niets anders dan pure toeval. Zo zegt een woordvoerder: ''Niemand die bij The Letter Room betrokken was, had Passed by Censor gezien of er ooit al van gehoord''.

Of dit nu wel of niet waar is, de vraag is nog maar of The Letter Room hiermee wegkomt en of het invloed zal hebben op de Oscars, die later vandaag uitgereikt zullen worden.

NieuwsFilm

meest populair