Fan van Stephen King? Check dan deze films op Netflix

Fan van Stephen King? Check dan deze films op Netflix

We zetten vijf gave Stephen King-films voor je op een rij.

Als je fan bent van horrorschrijver Stephen King, dan zit je helemaal goed bij Netflix. Op de streamingdienst kan je namelijk een hele rits films gebaseerd op zijn boeken vinden. We lichten er vandaag vijf voor je uit.

The Shining (1980)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stanley Kubrick | Cast: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers
Jack Torrance krijgt een baan om als bewaker te werken in een hotel in de bergen. Het hotel is gedurende de wintermaanden gesloten en Torrance en zijn familie zullen voor een lange tijd de enige bewoners zijn in het hotel. Wanneer een sneeuwstorm de familie afsluit van de buitenwereld ontdekt Jack's zoon Danny, die helderziend is en telepathische krachten bezit, dat er geesten in het hotel rondspoken. De geesten zorgen ervoor dat Jack langzaam gek wordt. Jack ontmoet de geest van de vorige bewaker van het Hotel, Mr. Grady, die zijn eigen vrouw en twee kinderen om het leven bracht. Dan wordt het verblijf opeens erg onaangenaam.

The Green Mile (1999)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frank Darabont | Cast: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan
Paul Edgecomb is gevangenisbewaarder op de beruchte death row van de Cold Mountain-gevangenis. Hij is verantwoordelijk voor de bewaking van vier ter dood veroordeelden. Een van hen, John Coffey, wacht de elektrische stoel, omdat hij twee kleine meisjes zou hebben vermoord. Coffey is een reusachtige vent, sterk als een beer, maar ook erg verlegen, naïef, aandoenlijk beleefd en bang in het donker. Hij blijkt bovendien over wonderlijke bovennatuurlijke krachten te beschikken.

The Mist (2007)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frank Darabont | Cast: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher
Nadat een verschrikkelijke storm over een stadje in Maine gewoed heeft, trekt er 's ochtends een enorm dichte mist op. Samen met een grote groep angstige buurtbewoners, zitten David Drayton en zijn vijfjarige zoontje gevangen in de lokale supermarkt. Al snel dringt het besef door dat er zich 'dingen' schuilhouden in de mist; dodelijke, angstaanjagende dingen onmogelijk afkomstig van onze aarde. Overleven is alleen maar mogelijk als iedereen in de winkel samenwerkt, maar is dat menselijk gezien wel mogelijk? In blinde angst en paniek verdwijnt langzaam maar zeker elk beetje redelijkheid, en David begint zich af te vragen om welke monsters hij zich meer zorgen moet maken: die daar buiten in de mist of degenen die zich in de winkel ophouden en die hij tot nu toe kende als zijn vrienden en buren..

Carrie (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kimberly Peirce | Cast: Julianne Moore, Chloe Moretz, Gabriella Wilde, Portia Doubleday
Carrie White (Chloë Grace Moretz) is een jong verlegen meisje dat getreiterd wordt door haar klasgenoten en tegelijkertijd overbeschermd wordt door haar diepgelovige moeder (Julianne Moore). Wanneer haar klasgenoten haar tijdens het eindejaarsbal tot het uiterste drijven, ontdekt Carrie dat ze over telekinetische krachten beschikt waarmee ze de stad zal terroriseren. Deze film is een remake van de gelijknamige film uit 1976.

Secret Window (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Koepp | Cast: Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton
Een schrijver, Morton Rainey, heeft zich teruggetrokken in zijn buitenverblijf aan de oevers van Tashmore Lake, nadat zijn vrouw is vreemdgegaan. Op een dag arriveert er een man, John Shooter genaamd, die Morton ervan beschuldigd zijn verhaal te hebben gestolen. Morton tracht de man ervan te overtuigen dat dit echt niet het geval is, en probeert hem het originele verhaal te laten zien, dat twee jaar eerder geschreven is dan Shooter's verhaal. Op de één of andere manier lukt het hem echter niet het origineel te vinden en beginnen er vreemde dingen te gebeuren...

NieuwsFilm

meest populair