Grote regisseur wil dolgraag 'Silver Surfer'-film maken

Grote regisseur wil dolgraag 'Silver Surfer'-film maken

Een van de bekendste Marvel-personages heeft nog steeds geen eigen film.

Na geholpen te hebben met het script van Ant-Man, Oscar-winnaars als The Big Short en Vice te hebben geregisseerd én de HBO-serie Succession te hebben bedacht, hoopt regisseur Adam McKay een film te kunnen maken over de Silver Surfer, een van de meest iconische helden van Marvel.

Tijdens een interview met podcast Happy Sad Confused liet McKay weten dat hij eerder al eens heeft gewerkt aan een Silver Surfer-script, en dat hij het project graag opnieuw van de grond zou willen krijgen. Alles hangt echter af van Marvel:

"Silver Surfer was lastig. Het had een heel interessant element dat we hebben onderzocht. En het is nu natuurlijk vooral verbonden aan de Fantastic Four-reboot, en die moet nog van de grond komen. Ik weet niet meer precies waarom de film er indertijd niet kwam, maar er was een reden voor. Of iemand anders werkte er al aan. Ik was in elk geval altijd zeer geïnteresseerd."

Visueel spektakel
Het is nog onduidelijk of een film over de Silver Surfer enige prioriteit heeft bij Marvel, gezien de innige connectie met de Fantastic Four. Aan de nieuwe versie over Marvels First Family wordt ondertussen gewerkt door Spider-Man-regisseur Jon Watts. McKay denkt echter ook dat Silver Surfer in zijn eigen wereldje kan bestaan:

"Als je kijkt naar Galactus en de oorsprong van de Silver Surfer; hoe hij zich opofferde voor zijn thuisplaneet... Norrin Radd, was dat zijn naam? Aan die naam heb ik al lang niet meer gedacht. Het zou makkelijk zijn om er een soort metafoor voor ons klimaatprobleem van te maken. Het zou een geweldige film kunnen worden, en visueel misschien wel de mooiste die Marvel ooit heeft gemaakt. Ik heb er nog steeds interesse in. Nu dit ter sprake is gekomen, wil ik gelijk naar de telefoon grijpen om te vragen hoe het ermee staat."

NieuwsFilm

meest populair