'The Falcon and the Winter Soldier': De 8 belangrijkste onthullingen uit de finale uitgelegd

'The Falcon and the Winter Soldier': De 8 belangrijkste onthullingen uit de finale uitgelegd

We vertellen je alles wat je moet weten.

De serie The Falcon and the Winter Soldier is voorbij. Na zes afleveringen heeft het Marvel Cinematic een nieuwe Captain America. We vertellen je in dit artikel alles over de finale. Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

1. De Flag-Smashers
De aflevering begint met het gevecht tegen de Flag-Smashers. Sam Wilson is nu de nieuwe Captain America, compleet met een nieuw kostuum. Samen met Bucky en Sharon Carter (die wel heel snel naar de VS vloog vanuit Azië) nemen ze het op tegen de Flag-Smashers. Interessant is dat Bucky zelfs even samenwerkt met John Walker, die zijn best doet om mee te helpen met zijn zelfgemaakte schild.

2. De Power Broker
We komen er vrij snel achter dat Sharon Carter inderdaad, zoals we al gedacht hadden, de Power Broker is. Een vrij tamme onthulling dus, al blijkt Sharon geen tamme dame. Ze schiet namelijk Batroc dood op het moment dat hij begrijpt dat zij de Power Broker is. Als Karli op het punt staat om Sam dood te schieten, is het Sharon die er een einde aan maakt en deze tragische dame doodschiet.

3. De nieuwe Captain America
Als de strijd gevoerd is, zet Sam Wilson de GRC op haar plek in een inspirationele speech, die echt past bij de nieuwe Captain America. De speech wordt live op televisie uitgezonden en zo ziet de wereld dus echt de nieuwe Cap. Eindelijk iemand die het waard is.

4. Dode Super Soldiers
Marvel Studios wil klaarblijkelijk niet dat er te veel Super Soldiers rondrennen. En dus worden de overgebleven Flag-Smashers terwijl ze onderweg zijn naar The Raft (de gevangenis waar ook Zemo zit), gedood met een bomaanslag. Die wordt gepleegd door de oude man die eerder al voor Zemo bleek te werken.

5. US Agent
We dachten al dat 'Val' een grote rol zou krijgen in de toekomst van het MCU en dat lijkt het geval. Ze geeft John Walker een nieuwe titel en kostuum: US Agent.

6. Ere wie eer toekomt
Sam Wilson weet in zijn nieuwe positie als Captain America onze grote vriend Isaiah te eren door hem een hele vleugel te geven in het museum dat toegewijd is aan het nalatenschap van Steve Rogers. De wereld weet dus eindelijk van de offers die Isaiah gemaakt heeft.

7. Feestje vieren
Aan het einde van de serie zien we Sam en Bucky samen een feestje vieren, omringd door de vrienden en familie van Sam. Een happy end voor de twee, ook voor Bucky die vlak daarvoor aan Yori en de andere mensen op zijn lijst toegeeft de man achter hun verdriet te zijn.

8. Duistere Sharon Carter
Opmerkelijk is de twist aan het einde. Sharon krijgt haar pardon, precies zoals beloofd was door Sam. Maar zodra ze buiten de deur staat, belt ze iemand op om te vertellen dat ze toegang heeft tot waardevolle informatie. Die wil ze verkopen. Zou dat dan leiden tot een aankomende invasie?

NieuwsFilm

meest populair