'Mission: Impossible 7': wat betekent de terugkeer van oud-IMF-baas Kittridge?

'Mission: Impossible 7': wat betekent de terugkeer van oud-IMF-baas Kittridge?

We speculeren er op los!

Mission: Impossible 7 brengt de oude IMF-baas Kittridge terug. De vraag is natuurlijk wat dit precies kan betekenen voor de franchise.

De Mission: Impossible-franchise begon met losjes aan elkaar verbonden films rond de spion van Tom Cruise. Maar met de meest recente films is gebouwd aan een overkoepelend verhaal.

Kittridge is terug
In het kader van terugkerende personages, kondigde regisseur Christopher McQuarrie vlak voor de productiestart van Mission: Impossible 7 aan dat Henry Czerny terug is als Kittridge. Hij was in de eerste Mission: Impossible-film de baas van de Impossible Mission Force.

Bij de aankondiging van de terugkeer, teasde McQuarrie al dat er "geen ontkomen aan het verleden" is. Maar wat zou dit kunnen betekenen?

Meer dan nostalgie
De keuze om Kittridge terug te brengen is er een die verder gaat dan alleen nostalgie naar het verleden van de franchise. Er moet een goede reden zijn om de voormalig IMF-baas op dit moment in tijd terug te halen. Wellicht neemt hij de leiding over de IMF over, nu Alan Hunley dood is?

Maar er kunnen ook andere redenen zijn voor zijn terugkeer. Dat Hunt niet kan ontsnappen aan het verleden, wijst waarschijnlijk op een verhaal dat verbonden is aan een oude missie van Ethan Hunt. Wat als die niet goed afliep destijds en nu opgelost moet worden?

The Community
Duidelijk is dat in de zevende film een groep genaamd The Community een rol heeft. Die bestaat uit een aantal mysterieuze personages, gespeeld door onder meer Cary Elwes, Mark Gatiss, Indira Varma, Charles Parnell en Rob Delaney.

Wat nou als The Community een groep uit het verleden van de IMF is, die men niet kon verslaan? Of wat als bijvoorbeeld Kittridge daar onderdeel van is, als schurk? Een andere optie is dat Kittridge een mol binnen The Community is en onze helden juist van informatie voorziet, waarmee de dynamiek tussen Hunt en Kittridge omgekeerd wordt.

Voorlopig kunnen we alleen speculeren. Mission: Impossible 7 komt in mei 2022 uit in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair