Marktaandeel Netflix zakt fors in door Disney+ en HBO Max

Marktaandeel Netflix zakt fors in door Disney+ en HBO Max

Positie als marktleider blijft voorlopig onveranderd.

Hoe lang gaat het nog duren voordat Amazon Prime Video, Disney+ of mogelijk HBO Max meer abonnees heeft dan Netflix? Waarschijnlijk nog enkele jaren. Duidelijk is wel dat het marktaandeel van Netflix snel afneemt door de komst van de andere diensten.

Op de Amerikaanse markt is de komst van de concurrerende diensten van onder meer Disney, Amazon en Warner Bros. goed merkbaar voor Netflix. Op dit moment heeft Netflix een marktaandeel van 20 procent. Dit was een jaar geleden nog 29 procent volgens The Wrap.

Marktaandeel lager, maar nog steeds de grootste
Dat het marktaandeel daalt is logisch. Er zijn steeds meer grote streamingdiensten die een deel van de markt toe-eigenen. Naast de eerder genoemde platformen komen daar ook onder meer Apple TV+, Peacock en Paramount+ bij.

Dat het marktaandeel van Netflix daalt is niet per se een slechte ontwikkeling. Netflix zal echter wel steeds vaker zijn onderscheidende positie moeten laten zien, zeker doordat de andere diensten niet-Netflix content van Netflix houden.

Netflix heeft op dit moment zo'n 205 miljoen abonnees wereldwijd. Amazon staat op zo'n 150 miljoen abonnees en Disney+ noteert op dit moment ruim 100 miljoen betalende klanten. HBO Max heeft er zo'n 40 miljoen en Apple TV+ blijft rond de 10 miljoen abonnees steken.

Welke diensten heb jij in 2020 extra afgenomen? En welke heb jij nu allemaal of wil je nog gaan afsluiten als deze beschikbaar komen?

NieuwsFilm

meest populair