'Star Trek: Voyager'-documentaire breekt records op het gebied van crowdfunding

'Star Trek: Voyager'-documentaire breekt records op het gebied van crowdfunding

Er werd meer dan 1 miljoen dollar opgehaald.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een crowdfunding-campagne voor een documentaire over de serie Star Trek: Voyager. Vandaag is die afgerond en heeft de crowdfunding een Amerikaans record verbroken.

To the Journey: Looking Back at Star Trek: Voyager haalde namelijk 1.178.785 dollar op bij bijna 11.000 supporters. Daarmee heeft de documentaire een record gebroken, dat eerder in handen was van een documentaire over muzikant Frank Zappa. Die haalde 1.126.036 dollar op.

Record verbroken
In een mail aan donateurs schreven de initiatiefnemers eerder:

"Hebben we een kans om het record te verbreken? De Frank Zappa-documentaire haalde een ongelofelijke 1.126.036 dollar op. En hoewel dat bereiken een grote uitdaging lijkt, zei Seven of Nine al eens: 'Onmogelijk is een woord dat mensen veel te vaak gebruiken'."

De documentaire wordt gemaakt om samen met de cast en crew te kijken naar de serie. In die show zagen we hoe de Voyager, een ruimteschip van de Federation, terecht kwam in het Delta Quadrant, en gedurende een reis van zeven jaar allerlei uitdagingen aannam in een poging weer thuis te komen.

NieuwsFilm

meest populair