Ian McKellen snapt echt niet waarom hij de rol van Gandalf in 'Lord of the Rings' kreeg

Ian McKellen snapt echt niet waarom hij de rol van Gandalf in 'Lord of the Rings' kreeg

Hij is er heel duidelijk over.

Acteur Ian McKellen weet nog altijd niet hoe hij ooit als Gandalf gecast kon worden in de Lord of the Rings-films. Dat vertelde de inmiddels 81-jarige acteur tijdens een interview.

McKellen speelde de rol van Gandalf zesmaal. Hoewel hij de opnameperiode zwaar vond, weten we dat hij ook erg blij terugkijkt op zijn tijd in Nieuw-Zeeland op de set. Maar zelfs twintig jaar nadat hij gecast werd als Gandalf, weet hij nog altijd niet zo goed hoe hij ooit gecast kon worden.

Hoe dan?
Tijdens een interview met GQ vertelde McKellen dat hij het niet helemaal goed weet allemaal. Hij denkt dat hij wellicht de rol kreeg omdat de andere acteurs niet zo lang in Nieuw-Zeeland wilden wonen.

"Ik weet nog altijd niet zo goed hoe Gandalf mijn kant op kon rollen," aldus McKellen. "Ik denk misschien omdat een aantal van de acteurs die de rol aangeboden gekregen hebben, niet langer dan een jaar in Nieuw-Zeeland wilden wonen. Jammer voor ze."

Overigens weten we dat Sean Connery de rol van Gandalf afwees. Dat deed hij omdat hij het scenario niet begreep. Verder is bekend dat Christopher Lee het liefst zelf de rol van Gandalf had willen spelen, hoewel hij uiteindelijk Saruman werd.

NieuwsFilm

meest populair