Warner Bros. gooit zijn releaseplannen voor 2022 helemaal om

Warner Bros. gooit zijn releaseplannen voor 2022 helemaal om

Het idee is om weer af te stappen van HBO Max-releases.

Warner Bros. besloot vorig jaar nog om alle films die het in 2021 uit zou brengen, niet alleen direct in de bioscoop te laten draaien, maar ook direct uit te brengen op streamingdienst HBO Max. Aan dat feestje komt in 2022 een einde.

De filmstudio heeft namelijk een deal gesloten met Regal Cinemas, de tweede grootste bioscoopketen van de wereld. Films komen vanaf volgend jaar weer eerst uit in de bioscoop. Maar de tijd die tussen een bioscooprelease en streamingrelease zit, wordt flink ingekort.

Sneller online
Eerst was het zo dat een filmrelease gedurende 90 dagen exclusief in de bioscoop kon draaien. In de nieuwe deal mag Warner Bros. films al na 45 dagen op zijn streamingdienst zetten.

Daarmee lijkt er volgend jaar een einde te komen aan toch een behoorlijk interessant release-experiment, waarmee kijkers in de Verenigde Staten die een HBO Max abonnement hadden, wel heel snel nieuwe content konden krijgen.

Overigens past de afspraak binnen soortgelijke afspraken die andere studio's ook proberen te maken, zodat kijkers sneller bediend kunnen worden binnen de steeds belangrijkere online diensten. Er was vanuit bioscopen forse kritiek op deze keuzes, met name die van Warner Bros., omdat zij hun verdienmodel nog veel meer onder druk zagen komen dan al het geval was onder corona.

NieuwsFilm

meest populair