Wordt Kevin Feige van Marvel ook de baas van het 'Star Wars'-universum?

Wordt Kevin Feige van Marvel ook de baas van het 'Star Wars'-universum?

Kevin Feige lijkt het voorlopig bij één project voor Lucasfilm te houden.

Gaat Kevin Feige, de architect van het Marvel Cinematic Universe, ook alle films en series van Star Wars produceren? Op die vraag geeft de succesvolle Hollywoodproducent zelf antwoord in een interview met Entertainment Weekly.

Disney kondigde in september 2019 aan dat Marvel Studios-baas Kevin Feige samen met Kathleen Kennedy van Lucasfilm een gloednieuwe Star Wars-film zal produceren. Dit nieuws werd door sommigen direct gezien als voorbode van een grote rol binnen Lucasfilm voor Feige.

Hoewel bronnen binnen Disney die theorieën direct de kop indrukten (Kennedy zou - voorlopig - aan het roer van Lucasfilm blijven staan; al verloopt haar contract wel later dit jaar), kunnen veel fans die gedachten toch niet loslaten.

Nu Lucasfilm eind vorig jaar een ruimtevloot aan nieuwe series heeft aangekondigd, was dat voor Entertainment Weekly reden genoeg om Feige even te vragen of hij daar ook bij betrokken is als producent.

"Nee, die worden allemaal door Kathy geproduceerd", antwoordt Feige. "Mijn rol houdt op bij het tot middennacht opblijven om de nieuwste aflevering van The Mandalorian te kunnen zien".

Feige is dus duidelijk een enorme Star Wars-fan en daarom kijken de fans ook erg uit naar de door hem geproduceerde film, waarvan het scenario wordt geschreven door Michael Waldron, die ook al de Marvel-serie Loki voor Feige mocht schrijven.

Dat de verdere rol van Feige beperkt is, is ook logisch. Hij is immers ontzettend druk met al zijn werkzaamheden voor Marvel Studios, waar hij naast films nu ook series voor maakt.

NieuwsFilm

meest populair