Dit gaat de 'Mortal Kombat'-film anders doen dan de gamefranchise

Dit gaat de 'Mortal Kombat'-film anders doen dan de gamefranchise

Een enkele tijdlijn om het makkelijker te houden.

De Mortal Kombat-gamefranchise staat erom bekend verschillende tijdlijnen te hebben. Al een tijd lang weten dat er een nieuwe film aankomt gebaseerd op de populaire videospellen, maar regisseur Simon McQuoid zegt dat zijn film wel gewoon chronologisch zal zijn.

De nieuwe Mortal Kombat film is een adaptie van de populaire game series maar zal tegelijkertijd ook gelden als een reboot van de twee eerdere films, die in de jaren negentig uitkwamen.

Wat te verwachten
Al eerder liet McQuoid weten dat zijn film zich niet enkel en alleen focust op een specifieke game, maar elementen haalt uit verschillende spellen van de franchise. Ook zullen er nieuwe personages en verhaallijnen geïntroduceerd worden.

Ondanks het feit dat het dus een volle film lijkt te worden, speelt het zich allemaal af in hetzelfde tijdperk. Zo zegt de regisseur: ''Er zijn heel veel verschillende tijdlijnen in de videospellen. We willen de franchise zeker eer aan doen en zijn respectvol omgegaan met het bronmateriaal, maar we hebben besloten niet met de tijd te spelen''.

''Alleen de opening vindt plaats in het oude Japan, maar verder speelt de film zich gewoon vandaag de dag af. De voornaamste reden dat we hiervoor zijn gegaan is omdat we het simpel willen proberen te houden. Er gebeurt al zo veel in de film, dat het anders misschien iets te veel van het goede werd.''

De film zal volgende maand te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair