Wordt 'Avatar' de eerste film ooit die 3 miljard dollar aan de box office verdient?

Wordt 'Avatar' de eerste film ooit die 3 miljard dollar aan de box office verdient?

Dat zou pas uniek zijn!

James Camerons Avatar (2009) staat weer eenzaam aan top van de box office. De film kwam opnieuw uit in China en verdiende daar zoveel geld dat de film nu weer hoger dan Avengers: Endgame staat.

Nu de box office verdienste van Avatar net iets meer dan 2,81 miljard dollar bereikt heeft, dient zich de vraag aan of hij de eerste in de geschiedenis kan worden die de grens van 3 miljard dollar haalt.

3 miljard dollar
Mocht dat gebeuren, is dat een bijzondere mijlpaal. Tot nu toe zijn er slechts vijf films die de grens van 2 miljard dollar bereikt hebben. Naast Avatar en Avengers: Endgame gaat het om Star Wars: The Force Awakens (2,06 miljard dollar), Avengers: Infinity War (2,04 miljard dollar) en nog een film van James Cameron: Titanic (2,2 miljard dollar).

Het lijkt er zomaar op dat Avatar erin kan slagen de grens van 3 miljard dollar te bereiken. De kans is klein dat het nu zal gebeuren. Maar in december 2022 draait Avatar 2 dan eindelijk in de bioscoop.

Disney zal dat moment sowieso willen vieren met een rerelease van Avatar. Kijken we naar soortgelijke rereleases, zien we hoge bedragen. Zo bracht de rerelease van in 2013 zo'n 118,1 miljoen dollar in het laatje. Ook [film=]Star Wars: A New Hope bleek bij de tweede release goed voor 138,2 miljoen dollar.

Het zou zo bezien zomaar eens kunnen dat Avatar over twee jaar de bizarre mijlpaal van 3 miljard dollar bereikt. Wat denken jullie?

NieuwsFilm

meest populair