'Jurassic World: Dominion'-regisseur maakt magische oorlogsfilm met Benedict Cumberbatch

'Jurassic World: Dominion'-regisseur maakt magische oorlogsfilm met Benedict Cumberbatch

Over magie in tijden van oorlog.

Vorig jaar werd de productie van Jurassic World: Dominion officieel afgerond. Ondanks dat die film nog niet in de bioscoop draait, heeft regisseur Colin Trevorrow al een nieuw project gevonden.

Volgens Deadline gaat Trevorrow samen met Benedict Cumberbatch de film War Magician maken. Die speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt een waargebeurd verhaal.

Jasper Maskelyne
De film volgt Jasper Maskelyne, een Britse illusionist die zijn kennis van het vak gebruikte om strategische doelen te verbergen, manschappen en machines te verbergen. Hij hielp om het tij in de strijd tegen de nazi's te keren.

Deadline meldt dat de film draait om een "internationale 'bende magiërs' uit Afrika, Europa en het Midden-Oosten die samenwerkten met Maskelyne en een vrouwelijke inlichtingenofficier om de nazi's te verslaan".

Wat Maskelyne daadwerkelijk betekende voor de strijd tegen de nazi's is niet helemaal duidelijk. Maar naar verluidt zette Adolf Hitler hem op dezelfde lijst met mensen als Douglas MacArthur en Bernard Montgomery, van mensen die een 'speciale' behandeling zouden krijgen als ze levend gevangen zouden worden.

NieuwsFilm

meest populair