Bioscopen kunnen heel snel weer open als het eindelijk weer mag

Bioscopen kunnen heel snel weer open als het eindelijk weer mag

De directeur van de NVBF weet het wel.

Als de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus teruggedraaid worden, kunnen de bioscopen in Nederland binnen een week weer gewoon draaien. Dat stelt Gulian Nolthenius, directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Nolthenius sprak met NU.nl en vertelde tijdens dat interview dat hij voorlopig geen versoepelingen verwacht. Hij denkt dat die eerst gaan gelden voor "het voorgezet onderwijs, de detailhandel en de horeca." Mocht de situatie sterk verbeteren, zou er zomaar wel een heropening van de bioscopen in kunnen zitten.

Snel weer starten
Sommige sectoren vrezen dat ze straks niet voldoende specialistische medewerkers beschikbaar hebben om weer meteen te kunnen herstarten. De verwachting van Nolthenius is dat dit niet aan de orde is in bioscopen.

Dat komt volgens Nolthenius vooral door de flexibiliteit van bioscopen als het op personeel aankomt. Bovendien zijn er "nog steeds veel jongeren beschikbaar. Zowel vast als flexibel. Het bioscooppersoneel staat langs de zijlijn en wil weer graag aan het werk. Die zijn absoluut beschikbaar."

Geen corona-app
Een optie om in bioscoopzalen straks meer dan dertig bezoekers toe te laten, kan liggen in de corona-app die de overheid heeft laten ontwikkelen. Die app is tijdens de Fieldlab-evenementen getest en laat zien of iemand ofwel negatief getest is, of een vaccin ontvangen heeft (zonder dat inzichtelijk is om welke van de twee het gaat).

Helaas heeft de bioscoopsector daar nog geen toestemming voor gekregen. "Dat bevindt zich echt nog in de voorbereiding van de pilotfase".

NieuwsFilm

meest populair