Hoofdrolspeler Daniel Kaluuya kreeg niet eens een uitnodiging voor de wereldpremière van 'Get Out'

Hoofdrolspeler Daniel Kaluuya kreeg niet eens een uitnodiging voor de wereldpremière van 'Get Out'

De acteur laat zich er voor het eerst over uit.

De film Get Out was een gigantisch succes. De Amerikaanse horrorfilm, geschreven en geregisseerd door Jordan Peele, had een budget van 4,5 miljoen dollar maar bracht maar liefst 255 miljoen dollar op. Get Out won eveneens meer dan 150 prijzen, waaronder de Oscar voor beste originele script. Nu deelt hoofdrolspeler Daniel Kaluuya echter een nieuw verhaal waarvan de nodige mensen opkijken.

Kaluuya was recentelijk te gast bij de Graham Norton Show, om zijn nieuwste film, Judas and the Black Messiah, te promoten. Hierin speelt ook Lakeith Stanfield. Hij was eveneens te zien in Get Out, waardoor er een paar vragen over deze film werden gesteld. Kaluuya liet toen weten dat hij niet eens voor de wereldpremière was uitgenodigd.

Ongeloofelijk
Ondanks het feit dat Kaluuya dus de hoofdrol in de film speelt, kreeg hij geen uitnodiging. Zo zegt de acteur: ''De film kende zijn première tijdens het Sundance Film Festival. Ik was op dat moment in Atlanta, voor de opnames van Black Panther. Ik had echter tijd vrijgemaakt, want ik wilde er toch graag bij zijn''.

''Maar ik kreeg geen uitnodiging. Ik was er niet eens voor gevraagd. Aangezien ik die dag niks had te doen, lag ik maar wat op bed. Ik kreeg een berichtje binnen van een collega, die zei: 'De première is echt goed gedaan!'. Ik dacht alleen van: 'Oké, cool'... Zo zit de filmindustrie nou eenmaal in elkaar.''

De reden
Toen de 32-jarige acteur werd gevraagd waarom hij dit nooit eerder vertelde, zei hij het volgende: ''Ik wilde er niet lastig over doen. Ik wist dat mensen zouden komen met vragen waarom ik niet uitgenodigd was, maar daar had ik niet veel zin in. Ik had eerlijk gezegd ook niet zo heel veel zin meer om erbij te zijn, want ik voelde me niet echt welkom...

Toch heeft Kaluuya nog een goede band met regisseur Peele. Ze gaan namelijk opnieuw samenwerken aan een nieuwe film,

NieuwsFilm

meest populair