Regisseur gevonden voor Engelstalige 'Train to Busan'-remake

Regisseur gevonden voor Engelstalige 'Train to Busan'-remake

Wie durft het aan om een nieuwe versie van de Zuid-Koreaanse zombiehit te maken?

In 2018 brak er een biedingsoorlog uit rond de beoogde Engelstalige remake van de Zuid-Koreaanse zombiehit Train to Busan (2016). New Line ging ermee aan de haal en inmiddels is er een regisseur aangesteld, namelijk Timo Tjahjanto.

Tjahjanto is onder meer bekend van de martial arts-films Headshot en The Night Comes for Us. De remake wordt onder meer geproduceerd door James Wan (Insidious, The Conjuring) en het scenario wordt verzorgd door Gary Dauberman.

Het verhaal
De originele Train to Busan van regisseur Yeon Sang-ho volgt het verhaal van een workaholic en vader, die zijn dochtertje vergezelt op een treinrit naar haar moeder. Op het moment dat ze samen de trein instappen, breekt er een virus uit dat mensen verandert in moordlustige en bloeddorstige beesten.

Als een van de zombies aan boord van de trein weet te komen, breekt de hel los en moet de vader samenwerken met een aantal andere overlevenden om zichzelf en zijn kind te beschermen.

De film was een hit in heel Azië en was de best verdienende Koreaanse film ooit. Niet gek dus dat er in 2020 een sequel verscheen, Peninsula genaamd.

NieuwsFilm

meest populair