Regina King speelt eerste zwarte Amerikaanse congresvrouw Shirley Chisholm in veelbelovende biopic

Regina King speelt eerste zwarte Amerikaanse congresvrouw Shirley Chisholm in veelbelovende biopic

John Ridley regisseert en schrijft het indrukwekkende levensverhaal van Shirley Chisholm.

Regina King gaat de hoofdrol spelen in Shirley, een biopic over de eerste zwarte Amerikaanse congresvrouw Shirley Chisholm. Dat meldt Deadline. De film zal worden geregisseerd en geschreven door John Ridley, die eerder met zijn schrijfwerk een Oscar won voor 12 Years a Slave (2013).

De Oscarwinnende actrice Regina King (If Beale Street Could Talk, Watchmen) kruipt in de huid van Shirley Chisholm, de eerste zwarte vrouw ooit die een zetel in het Amerikaanse Congres wist te bemachtigen en zich kandidaat stelde voor het presidentschap.

De film - die de simpele, maar effectieve titel Shirley draagt - vertelt het levensverhaal van Chisholm en zal zich vooral focussen op alle gebeurtenissen achter de schermen tijdens haar campagne voor het presidentschap in 1972.

King, die momenteel hoge ogen gooit met haar regiedebuut One Night in Miami, zal de biopic ook mee produceren. De regie en het scenario worden verzorgd door Hollywoodveteraan John Ridley.

Bij de inauguratieceremonie van president Joe Biden in januari bracht vicepresident Kamala Harris nog een ode aan Chisholm door zich in het paars te kleden. Paars was een van de campagnekleuren van Chisholm.

De camera's moeten nog dit jaar gaan draaien. Wanneer Shirley verschijnt, is niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair