Viggo Mortensen wil dolgraag terugkeren in 'The Lord of the Rings'-wereld

Viggo Mortensen wil dolgraag terugkeren in 'The Lord of the Rings'-wereld

Viggo Mortensen speelde in drie films Aragorn het personage Aragorn.

Viggo Mortensen was één van de belangrijkste gezichten in de geliefde The Lord of the Rings-filmtrilogie die verscheen van 2001 tot en met 2003. Hij speelde zelfs het titelfiguur uit de afsluiter The Return of the King.

De acteur die de laatste jaren hoge ogen gooide in films als Green Book (2018) en Captain Fantastic (2016) zegt een terugkeer als Aragorn niet uit te willen sluiten, in gesprek met Collider.

"Ja, waarom niet? Tolkien, dat is een universum. Er zijn zoveel invloeden. De basis van zijn verhalen zijn de Keltische mythologie en geschiedenis, en de Noordse mythologie en geschiedenis, en talen. Dat is fascinerend," aldus Mortensen.

"Er zijn eindeloos veel onderwerpen waarvan je kunt leren en veel plezier mee kunt hebben tijdens het vertalen ervan naar het witte doek of het kleine scherm," meldde de topacteur.

The Lord of the Rings van Amazon Prime Video
Het enige project dat op dit moment in ontwikkeling is, is de grootschalige tv-serie The Lord of the Rings van Amazon Prime Video. In die serie zal Mortensen onmogelijk terug kunnen keren, aangezien deze zich heel wat jaren voor de filmreeks afspeelt. Welke kansen zie jij?



NieuwsFilm

meest populair