'Da 5 Bloods'-regisseur Spike Lee wil wel een Marvel-film maken, maar geen DC-film

'Da 5 Bloods'-regisseur Spike Lee wil wel een Marvel-film maken, maar geen DC-film

Spike Lee vindt DC maar oubollig.

Met films als BlacKkKlansman en Da 5 Bloods maakte regisseur Spike Lee de afgelopen jaren opnieuw veel indruk. De filmmaker ziet het - als de tijd daarvoor rijp is - wel zitten om een Marvel-film te maken.

In gesprek met Entertainment Weekly werd Lee gevraagd of hij ooit een film in het superheldengenre zou willen maken, in de wetenschap dat andere grote regisseurs het genre bedenkelijk vinden.

"Ik heb niets tegen Marvel," antwoordde Lee. "Ik ben opgegroeid met het lezen van Spider-Man-stripboeken. Voor mij was DC Comics altijd oubollig... [Lacht] Ik ging helemaal voor Marvel. Als de juiste gelegenheid zich voordoet, ik voer er geen campagne voor, dan zou ik het zeker overwegen."

Eerdere pogingen van Lee
In het verleden regisseerde Lee het wisselend ontvangen Oldboy (2013), een tweede verfilming van de gelijknamige Japanse manga. In 2018 werd Lee nog in verband gebracht met de Sony/Marvel-film Nightwatch. Maar daarover is niets meer over vernomen.

Wat zeg jij? Zou jij een Marvel-film van Spike Lee willen zien? Zou hij bijvoorbeeld een goede kandidaat zijn voor Blade?

NieuwsFilm

meest populair