Jared Leto ontkracht 'Suicide Squad'-gerucht: "Ik heb Margot Robbie nooit een dode rat gegeven"

Jared Leto ontkracht 'Suicide Squad'-gerucht: "Ik heb Margot Robbie nooit een dode rat gegeven"

De acteur gaf zijn tegenspelers allerlei bizarre cadeaus tijdens de opnames.

Jared Leto stuurde zijn college-acteurs van Suicide Squad de meest bizarre cadeautjes. Zo zou Margot Robbie een dode rat van hem hebben ontvangen, zo wordt althans nog altijd beweerd. Maar volgens Leto is dat helemaal niet waar.

Bekijk de afbeelding
Rond het verschijnen van Suicide Squad in 2016 gingen de gekste verhalen rond over het gedrag van Jared Leto, die gestalte gaf aan Batman-schurk de Joker, op de set. Zo zou hij dag en nacht hebben geleefd als zijn personage om deze realistischer tot leven te kunnen brengen (een tactiek die zich ook duidelijk heeft uitbetaald, kuch).

Daarbij verschenen ook berichten in de media dat hij zijn tegenspelers steeds zou verrassen met bijzondere cadeaus, zoals kogels, gebruikte condooms, seksspeeltjes en dus een dode rat voor Margot Robbie, die Jokers liefje Harley Quinn speelde in de DC-film.

Veganistische kaneelbroodjes
Nu, vijf jaar later, heeft Leto dat laatste bericht echter weerlegd. Volgens de Oscarwinnaar is er gewoon niets van waar. "Ik heb nooit een dode rat aan Margot Robbie gegeven. Dat is niet waar", claimt de acteur in een nieuw interview met GQ.

Leto had naar eigen zeggen wel een andere verrassing voor haar toen de opnames eenmaal klaar waren. "Ik heb haar getrakteerd op veganistische kaneelbroodjes van een winkel die ik had gevonden in Toronto".

Levende rat
Wellicht is Leto vergeten dat hij Robbie wel degelijk een rat heeft gegeven, maar wel een levende. Dat bevestigde de actrice zelf in 2016. Ook haar tegenspeelster Viola Davis (die de rol van Amanda Waller speelde) was erbij toen Robbie haar cadeau uitpakte.

"Ze maakte de doos open en toen ze de zwarte rat zag, schreeuwde ze alles bij elkaar", aldus Davis in een interview destijds. Robbie besloot de rat echter wel te houden als huisdier.

NieuwsFilm

meest populair