Gerucht: Batman en Joker te zien in 'Killing Joke'-film

Gerucht: Batman en Joker te zien in 'Killing Joke'-film

Warner Bros. wil mogelijk meer DC-films met Ben Affleck en Jared Leto erin.

Mikey Sutton van Geekosity heeft het druk met nieuwe geruchten de wereld in helpen. Zo beweert de doorgaans redelijk betrouwbare Sutton nu dat Warner Bros. werkt aan een nieuwe Batman-film: Killing Joke.

De film zou gebaseerd worden op de gelijknamige graphic novel uit 1988 van de hand van Alan moore en Brian Bolland. Centraal daarin staan Batman en de Joker; het is een gewelddadig en behoorlijk grimmig verhaal.

Verkenning van een gestoorde ziel
In de comic zien we onder meer hoe de Joker Barbara Gordon, ofwel Batgirl, neerschiet. Hij ontvoert ook haar vader, Commissioner Gordon, en dwingt haar om foto's van haar naakte en gemartelde lijf te bekijken.

De film zou volgen Sutton rollen bieden voor Ben Afflecks Batman en Jared Leto's Joker. Het zou daarmee een manier zijn om die twee bekende acteurs verbonden te houden aan het DC Extended Universe en voor heel wat fans ook een welkome toevoeging aan de franchise zijn.

Natuurlijk is het nog even wachten wat Warner Bros. daadwerkelijk doet. Dat hangt vermoedelijk onder meer af van de ontvangst van Joker in Zack Snyder's Justice League.

NieuwsFilm

meest populair